Januar 2009

Mulan

Så reiser vi igjen en tur østover til landet lengst der øst. Landet som vi trodde vi kom til hvis vi gravde langt nok ned i bakken. Vi skal til Kina.
Historien vi skal fortelle, er kanskje ikke den mest kjente av dem Disney har laget tegnefilm av – Mulan. Men legenden er veldig gammel. Den er fra den tiden hunerne herjet en 3- 400 år etter Kristus.
Når vi kommer inn i historien, har Kinas keiser bedt om hjelp fra alle menn i riket for å stanse hunernes herjinger. Mulans far ble skadet i forrige oppgjør, og Mulan kler seg derfor ut som mann og drar i stedet for ham.
Kinas forfedre har vekket opp de 4 dragene som har ligget og sovet noen hundre år for at de skal bli med Mulan og hjelpe henne. Det er ikke alle dragene som er like fornøyde for det.
En er kjempeglad og simpelt hen elsker og sloss, men en annen er av det mer administrative slaget.
Dette er et eventyr som blant annet handler om kjønnsroller, prinsesser som skal giftes bort for å redde Kina, soldater uten sosiale antenner og skumle fiender. Alt fortalt med mye humor og flott musikk og glitrende dansenummer.
Teamet som har jobbet sammen med oss i år, har bestått av Desireee Trinity Gravdahl (regi), Bjørn Halstensen (komponist og musikalsk leder) og koreografene Thea Bay og Andre Danielsen.
Dette er en uroppføring med helt nykomponert musikk.

Fakta om stykket

Manus og bearbeidelse: Bibbi Neergaard
Sangtekster: Bibbi Neergaard
Regi og scenografi: Desirée Trinity Grandahl
Koreografi: André Danielsen og Thea Bay
Komponist: Bjørn Halstensen
Kapellmester: Bjørn Halstensen
Prosjektansvarlig: Bibbi Neergaard
Produksjonsassistent: Anne Hokholt
Premiere: 23. januar 2009

Loading Images