Ny forestilling (2018)

Ny forestilling spilles i 2018


Peter Pan (2016)

Peter Pan ble spilt i november 2016
I november kom Peter Pan tilbake til Kolbotn for å se om barna han hadde med til Drømmeland sist fortsatt har det bra. Dessverre fulgte også Kaptein Krok etter med sin sjørøvergjeng. Barna i familien Darling fikk også denne gang mye å gjøre, men heldigvis fikk de hjelp av noen nevrotiske måker og ekorn med høydeskrekk, pluss mange andre dyr i kjent OPAL-stil.

Nok en gang satt OPAL opp en musikal skapt over et kjent tema, og nok en gang fikk lattermusklene noe å gjøre.
OPAL takker alle besøkende og sponsorene!

 


Aristokattene (2015)

Aristokattene ble spilt i februar 2015
Det er tredje gang OPAL setter opp denne fornøyelige historien – denne gang som “Aristokattene”. Andre gang var i januar 2006, og forestillingen høstet også den gang mange lovord. Tiden går og nye generasjoner skal få gleden av historien. Denne historien kjenner alle som har vært barn en gang (og det har vi jo), men denne utgaven er det kanskje ikke så mange som kjenner. Nok en gang setter OPAL opp en musikal skapt over et kjent tema, og nok en gang skal nok lattermusklene få noe å gjøre.

 


Robin Hood (2012)

Robin Hood ble spilt i februar 2012
Nå har Robin Hood, Lille John, Broder Tuck, alle dyrene og alle de andre hjelperne trukket seg tilbake i Sherwoodskogen igjen etter 13 meget vellykte forestillinger. Sheriffen har lagt ut på en lang reise sammen med heksene, kong Richard styrer med trygg hånd, og prins Johan skurer vel toaletter ennå. Vi får håpe Marion fortsatt er gift med Robin, og at alle de andre som giftet seg fortsatt lever lykkelige i landet. Om våre tidligere oppsetninger har vært superdupre, kan ikke denne få noen dårligere karakter. 13 fulle hus og nok en gang stormende jubel over de beste prestasjonene på scenen i Kolbotn kinoteater noensinne..

 


Askepott (2011)

Askepott ble spilt i november 2011
Drømmen om å bli en prinsesse, var spennende men uoppnåelig for oss da vi var små. Men det er det jo ikke lenger. Vårt eget kongehus er jo nettopp en Askepotthistorie. Så derfor er det enda morsommere å spille denne historien for dere. Dere vil nok kjenne igjen noen historier fra vårt eget, kongelige miljø. Men vi har også med alle dyrene som vi husker fra den ”gamle” Askepotthistorien. Det er en familiemusikal i Opals ånd med humor og moral. Bjørn Halstensen har laget ny musikk, og Desirèe Grandahl har laget en boblende regi.

 


Trøbbel på Nordpolen (2010)

Trøbbel på Nordpolen ble spilt i november 2010
Nissefar har nemlig en halvsøster, Olivia, som er svært så sjalu på sin lillebror. Hun synes Nissefar får alt for mye oppmerksomhet. Olivia har for lengst droppet å oppdra sine barn og det merkes på dem. Selv ikke reinsdyret deres, Meatloaf, kan oppføre seg som han burde. Siden Olivia ikke kan fordra julen, gjør hun alt hun kan for å ødlegge den. På finulig vis får hun satt Nissefar i fengsel, og det spøker for julen også i år. Manuset er nyskrevet av Bibbi Neergaard, og musikken komponert av Bjørn Halstensen. Regien er også denne gang lagt i hendene på Desirée Trinity Grandahl, og det betyr full fart og mye moro både for barn og voksne!

 


Nissen som glemte at det var jul (2009)

Nissen som glemte at det var jul ble spilt november 2009
Hva har julenissen med seg i sekken sin denne gang? Har vi noen gang tenkt på at nissen kan få et illebefinnende og glemmer at det er jul?Denne historien handler nettopp om dette.Nissefar føler seg ikke bra og tar seg en sledetur. På veien kommer han ut av kurs og våkner opp på Kolbotn – rettere sagt på biltaket til fru Bauer. Dermed er forviklingene i gang. Nissefar husker ikke hvem han er, og det blir satt i gang leteaksjon etter denne rare mannens familie. Han må jo komme fra et sted. Bare familiens tre barn skjønner at dette faktisk er julenissen. Og det er ikke lenge igjen til jul, så det haster med å få ham til å finne seg selv.På Nordpolen går Nissemor rundt og er bekymret for hvor mannen hennes er blitt av. Han pleier da aldri å bli borte lenge om gangen. Her blir det forviklinger, mye gøyog spenning. Det kryr av små og store nisser – til og med skikkelige fjortisnisser. Historien passer like godt for de på 3 år som til de på 90. Her kan foreldre, besteforeldre og søsken få en fin opplevelse sammen.

 


Mulan (2009)

Mulan ble spilt januar 2009
Landet som vi trodde vi kom til hvis vi gravde langt nok ned i bakken. Vi skal til Kina. Historien vi skal fortelle, er kanskje ikke den mest kjente av dem Disney har laget tegnefilm av – Mulan. Men legenden er veldig gammel. Den er fra den tiden hunerne herjet en 3- 400 år etter Kristus. Når vi kommer inn i historien, har Kinas keiser bedt om hjelp fra alle menn i riket for å stanse hunernes herjinger. Mulans far ble skadet i forrige oppgjør, og Mulan kler seg derfor ut som mann og drar i stedet for ham. Kinas forfedre har vekket opp de 4 dragene som har ligget og sovet noen hundre år for at de skal bli med Mulan og hjelpe henne. Det er ikke alle dragene som er like fornøyde for det. En er kjempeglad og simpelt hen elsker og sloss, men en annen er av det mer administrative slaget.

 


Aladdin (2008)

Aladdin ble spilt i januar/februar 2008
Hvem har ikke drømt om å vinne prinsen eller prinsessen og det halve kongeriket? Eller bare en liten lottokupong? Tenk dere om vi bare kunne finne fram pussekluten og gni på en gammel lampe – og vips – med ett var alle drømmer oppfylt!
Nei vel, så får vi finne oss i at arbeid er det som kan gi oss noen goder. Og etter hvert som man blir eldre, innser man nok at lykken ikke består av gull og glitter men heller det gode vennskap.
Gutten vi skal følge i denne historien, tilhører eventyret. Aladdin, fattiggutten som fikk både prinsessen og den magiske lampen som inneholdt gode ånder. Men det er viktig å merke seg at han fikk den fordi han hadde en ren sjel. Den onde Jaffar, trollmannen, forsøkte etter beste evne å få tak i den slik at all makt skulle bli hans.
Men Aladdin viste handlekraft. Sammen med sin gode venn Ramasan, storvesirens sønn, bestemte de seg for å stanse den gale mannen. 

Dette er OPAL på sitt beste – med alle ingredienser – musikk, sang og teater.

 


Peter Pan (2007)

Peter Pan ble spilt i januar/februar 2007
Peter Pan i OPAL-versjon baserer seg også på boken som ble skrevet av den skotske romanforfatteren J. M. Barrie (1860 – 1937). Boken heter egentlig “Peter Pan og Wendy”, og skikkelsen Peter Pan baserer seg på et barn som Barrie kjente. I både teaterstykket og romanen, besøker Peter ofte den virkelige verden i London for å lytte til godnatt-eventyr som fortelles av moren til Wendy – Mary Darling. En kveld blir Peter oppdaget, og når han forsøker å unnslippe, mister han skyggen sin. Når han kommer tilbake for å få tak i skyggen, vekker han piken. Wendy setter skyggen på plass, og Peter faller for Wendy. Han inviterer henne til “Aldriland” sammen med søsknene John og Michael (som er Michaela i vår historie), og så er historien i gang. I “Aldriland” får du møte de “Glemte barna”, Tingeling, Kaptein Krok og alle de andre.

Forestillingen er skrevet helt om, og det er gjort mange nye musikkvalg. Denne historien kjenner alle som har vært barn en gang (og det har vi jo), men denne utgaven er det kanskje ikke så mange som kjenner. Nok en gang har vår leder, Bibbi Neergaard, tatt pennen fatt og skrevet om den kjente historien. Nok en gang setter OPAL opp en musikal skapt over et kjent tema, og nok en gang skal nok lattermusklene få noe å gjøre.

Dette er OPAL på sitt beste – med alle ingredienser – musikk, sang og teater

 


Aristokattene (2006)

Aristokattene ble spilt i februar 2006
Det er andre gang OPAL setter opp denne fornøyelige historien – denne gang som “Aristokattene”. Første gang var i januar 1997, og forestillingen høstet mange lovord. Tiden går og nye generasjoner skal få gleden av historien. Forestillingen er skrevet helt om, og det er gjort mange nye musikkvalg. Denne historien kjenner alle som har vært barn en gang (og det har vi jo), men denne utgaven er det kanskje ikke så mange som kjenner. Nok en gang har vår leder, Bibbi Neergaard, tatt pennen fatt og skrevet om den kjente historien. Nok en gang setter OPAL opp en musikal skapt over et kjent tema, og nok en gang skal nok lattermusklene få noe å gjøre.

Dette er OPAL på sitt beste – med alle ingredienser – musikk, sang og teater

 


Skatten på Skjørøverøya (2004)

Skatten på Sjørøverøya ble spilt i oktober 2004
Denne historien kjenner alle som har vært barn en gang (og det har vi jo), men denne utgaven er det kanskje ikke så mange som kjenner. Mon tro om ikke kjente personer i vår egen kommune har roller i stykket. Nok en gang har vår leder, Bibbi Neergaard, tatt pennen fatt og “komponert” en kjent historie med ny vri. Nok en gang setter OPAL opp en musikal skapt over et kjent tema, og nok en gang skal nok lattermusklene få noe å gjøre.

Dette er OPAL på sitt beste – med alle ingredienser – musikk, sang og teater

 


Askepott (2003)

Askepott ble spilt i februar 2003
Historien rundt Askepott, kjenner de aller fleste av oss. Spesielt er denne kjent fra Disney’s hånd, og de samme figurene dukker opp i vår oppsetning, men denne gangen av kjøtt og blod. Denne gangen synger Askepott og alle de andre, og lytter du godt, kjenner du sikkert mange av melodiene. OPAL har nok en gang satset på det man kan best – musikaler.

Nå er det viktig å forberede seg på at Askepott nok en gang prøver glass-skoen, og den passer selvfølgelig bare henne. Selvom stesøstrene hennes gjerne skulle vinne prinsen, går det merkelig nok bra denne gangen også. Stesøstrene har fått en snill søster denne gangen, og du skal ikke se bort fra at hun er med på notene.

 


Dalmatinerne (2001)

Dalmatinerne ble spilt i mars 2001

Nå er “Dalmatinerne” over – våre venner har blitt reddet 17 ganger fra den grusomme Cruella, Jan-Hagbart Ondskapsli har fått igjen tannen sin, og Donna og Pongo har funnet hverandre for godt. Ingen skal stenge Nanny Cook og Nanny Butler inne i skapet, og hjemme hos Mary og Roger er alt bare musikk – i hvertfall for en god stund.

Suksess – ja det er lov å kalle dette suksess. OPAL har aldri hatt så mange innenfor dørene, og aldri har rosen sittet så lett. Barn og voksne i vår egen kommune og langt utenfor, har kost seg, ledd av Bjørn Birchs lett henslengte humor og sunget med i Svein Gundersens sanger med tekster av Bibbi Neergaard. Aldri har så mange skuespillere gjort en så enorm innsats, og aldri har vi savnet det å skulle spille forestilling så fælt. Men livet går videre, og vi kan trygt hvile på våre laurbær en god stund. Med kulisser av ypperste klasse, baktepper som illuderte skog, stier, Hell Hall osv. og en scenegjeng som ikke sovnet en gang, kan vi være stolte. Kostymegjengen som har skapt 56 kostymer (faktisk ennå fler) under design-ledelse av Lise Fjeld kan nå dra et lettelsens sukk – de flotte kostymene holdt i 17 forestillinger pluss prøver.

Etter hvert vil det dukke opp en mengde bilder fra forestillingen her på hjemmesidene. Man kan trygt si at det heller aldri har vært tatt så mange bilder, av så mange stolte foreldre. Ei heller har pressen glimret med sitt fravær. Østlandets Blad – vår egen avis (de skriver jo bare om OPAL) – har vel aldri dekket et evenement så grundig som Dalmatinerne